Heal Your Heart


Of je nu fysiek wonden hebt opgelopen (door een auto-ongeluk, een borstoperatie, een amputatie, een handicap of door ziekte, brand of geweld), of emotioneel (door het verbreken van een vriendschaps-of liefdesrelatie, een scheiding, door rouw, depressie, verlies van werk, verwaarlozing, roddels of een moeilijke jeugd), de energie van kintsugi kan je ondersteunen en je vergezellen in je genezingsproces.

Kintsugi is de Japanse kunst om scherven van aardewerk met goud aan elkaar te lijmen. Om de littekens te laten zien in plaats van ze te verbergen. Het is een therapeutische metafoor om emotionele wonden te helen. 

In de workshop Heal Your Heart nodig ik je met behulp van de kintsugi techniek uit om jouw eigen misère te overstijgen en van "lood goud te maken".

Door stil te staan bij jouw littekens en deze breuklijnen in je hart met goud te herstellen, neem je heel bewust afscheid van het gedrag dat je nu nog gevangen houdt op een plek waar veel ruimte is voor pijn en verdriet. Een plek waarin vooral sprake is van terugkijken en lijden. Een plek waar veel mensen, vaak onbewust(!), zijn blijven hangen, wanneer oud zeer is weggestopt of "over de datum lijkt te zijn". Het is immers al zolang geleden, "dat is toch wel een keer klaar?". Maar niks blijkt minder waar op die momenten waarin bepaalde emoties als verdriet of boosheid je plots in alle hevigheid lijken te overvallen.

Ook verwelkom je nieuw gedrag. Gedrag dat past bij iemand die herstellende is, bij iemand die zich oprecht heeft verzoend met het verleden, iemand die haar leven leidt in het hier en nu, dé voorwaarde voor een gelukkig leven.

Tegelijk creëer je jouw persoonlijke symbool voor de waardevolle levenslessen die schuil gaan achter jouw littekens, van de moeilijkheden die je hebt overwonnen, van je herstelproces en van je veerkracht. Jouw tastbare hart onder riem tijdens de lastige momenten die er tegelijkertijd ook altijd zullen zijn.                     

Workshop gegevens

Datum: Op zaterdagochtend of donderdagmiddag, datum in overleg

Locatie: De workshop vindt plaats bij mij thuis in Alphen aan den Rijn

Tijdstip: Van 09:30 uur tot circa 12:00 uur of 13:30 uur tot 16:00 uur.

Prijs: € 90,75,- p.p. inclusief koffie/thee met iets lekkers en materialen.

Groepsgrootte: 2-4 personen

Aanmelden: stuur me een mail via massagepraktijk-annouschka@gripopjeeetgedrag.nl of druk op de gele button.


Liever individueel? Geen probleem. De kosten voor een individuele workshop bedragen €129,-.


Ervaringen

"Lieve Annouschka, ik heb de workshop als heel prettig en ongedwongen ervaren. Je openheid, je vertrouwen maakt dat ik aan je wilde vertellen. Ik heb geleerd dat ik dingen mag loslaten. Bedankt voor alles!

Liefs Saskia"


"Op een hele praktische, concrete manier heeft Annouschka ons begeleidt in deze workshop. Ze is open, vrienelijk en maakte dingen duidelijk en concreet voor me. Het voelde als een opluchting. Ik ging met een fijn en opgelucht gevoel weg.

Liefs Femke"


"Annouschka is heel erg hartelijk, warm en gaf mij een vertrouwd gevoel. De workshop heeft mij geholpen om even een moment stil te staan, te kijken naar "de cracks" uit het verleden. Met vernieuwde kracht ga ik aan de slag met de dingen die ik anders wil doen.

Voor herhaling vatbaar, bedankt!

Groetjes Thalitha"