Massages

Lichaamsmassage 

Lichaamsmassage werkt goed bij stress, burn-out, vermoeidheid, spierpijn, spanningen, hoofdpijn en een onrustig hoofd. Ook helpt het je om weer te leren voelen; om uit dat drukke hoofd te komen en om contact te maken met je lichaam. 

Last but not least is het een hele fijne manier om te ervaren dat je lichaam het waard is om aangeraakt te worden en dat je je goed kunt voelen in je lijf, ook wanneer je er niet tevreden mee bent.

De behandeling vindt plaats op de massagetafel is gericht op zowel lichaam als geest. Samen bespreken we waar je behoefte aan hebt en wat je wensen zijn. Natuurlijk zal ik je vanuit mijn ervaringen vertellen waar je lichaam eventueel nog aangeeft aanvullend behoefte aan te hebben, maar jij houdt de regie.

Wil je een complete lichaamsmassage, boek dan minimaal 60 minuten in. Voor bijvoorbeeld alleen de achterzijde of voorzijde van het lichaam (een gedeeltelijke massage) kun je eventueel ook kiezen voor 30 of 45 minuten.  


 Hoofdpijnmassage

Veel mensen in Nederland hebben regelmatig last van hoofdpijn, zo'n 3,5 miljoen mensen. Daarmee vormt hoofdpijn een serieus probleem dat je sociale en werkzame leven enorm kan beïnvloeden.

Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn. Migraine, spanningshoofdpijn en hoofdpijn ten gevolge van verstopte holtes zijn de meest bekende vormen. Vaak kun je de oorzaak van hoofdpijn niet 1, 2, 3 wegnemen maar kun je wél iets doen aan het symptoom, de pijn. Ook kun je de tijd tussen hoofdpijn episodes verlengen. Dat is bij acute en hevige hoofdpijn, en zeker bij steeds terugkerende hoofdpijn een welkome verlichting. 

Een mogelijke interventie is massage. Massage van de spieren die (zeer waarschijnlijk) een rol spelen bij de hoofdpijn, danwel doordat ze vastzitten wat leidt tot hoofdpijn, danwel doordat ze vast zitten door de stress en verkramping ten gevolge van de hoofdpijn, wat weer tot hoofdpijn kan leiden.

Tijdens een behandeling hoofdpijnmassage worden zowel spieren van het achterhoofd, de nek, bovenrug als spieren in het gezicht behandeld.

Door verschillende technieken te combineren, zachte maar ook vrij stevige, ontstaat een massage die veel problemen aanpakt. En ook zonder hoofdpijn is deze massage erg fijn om te ondergaan, doordat je al vrij snel de staat van ontspanning bereikt.

Stoelmassage

Deze ontspannende massage is een zeer effectieve manier om de bloedsomloop te bevorderen. De energiebanen gaan beter stromen, het spier- en zenuwweefsel wordt gestimuleerd en het lichaam komt tot rust en in balans.

Een ideale massage om klachten te voorkomen. Daarnaast een laagdrempelige massagevorm om kennis te maken met massage of wanneer je weinig tijd hebt. De massage duurt 20 of 30 minuten en je kunt de kleding aanhouden (mits niet te dik gekleed).

Binnen Alphen aan de Rijn en omstreken (straal van 10 km) ook mogelijk op locatie, vanaf een massagetijd van minimaal 2 uur ( 6 x 20 minuten of 4 x 30 minuten).  

Neem hiervoor contact met mij op zodat ik een offerte op maat kan maken via massagepraktijk-annouschka@gripopjeeetgedrag.nl of via     06 21 52 64 55.