Taping

Gewricht-taping

Een verstuiking opgelopen? Niet alleen pijnlijk, maar ook een flinke beperking bij het uitvoeren van je (sport)activiteiten!

En ondanks het grote zelfherstellende vermogen van het lichaam bestaat de kans dat, zodra je je gewricht weer normaal kunt belasten, deze toch nog wat instabiel aanvoelt. Niet heel gek, want je gewricht heeft immers een beweging gemaakt buiten z'n normale bewegingsrange. Dit betekent dat de structuren in en rondom je gewricht een flinke optater hebben gekregen.

Om toch weer zo snel mogelijk en pijnvrij te kunnen bewegen en de kans op een nieuwe verstuiking zo klein mogelijk te houden, kan het nodig zijn om deze structuren een beetje te helpen. 

Tijdelijke taping van het gewricht helpt om de belastbaarheid te vergroten en het gewricht te beschermen. Zo kun je toch weer lekker gaan sporten!

Let op! Het is belangrijk dat de huid rondom de plek waar getaped gaat worden schoon en vetvrij  en geschoren is

Spierophanging

Plotseling pijn? Alsof er een mes in je wordt gestoken? Grote kans dat je last hebt van een spierscheuring of zweepslag.

Komt na een periode van rust en herstel dan eindelijk daar het moment om je normale beweegpatroon te hervatten, dan kan dit best een beetje spannend zijn. Maar niet bewegen heeft ook zo z'n nadelen en zeg nou eerlijk, je kan niet wachten tot je weer lekker kunt sporten, toch?

Naast het aanpassen van je trainingsintensiteit kan tijdelijke taping in dit geval ondersteuning bieden bij het laatste stukje herstel en bij het pijnvrij en veilig hervatten van je sportactiviteiten. Het geeft de aangedane spier ondersteuning, zodat de belastbaarheid wordt vergroot en de kans op een nieuwe blessure wordt beperkt.

Zo staat niks je meer in de weg om weer lekker te bewegen!

Let op! Het is belangrijk dat de huid rondom de plek waar getaped gaat worden schoon en vetvrij en geschoren is

Hooikoorts taping

Medical tape bevat geen medicinale toevoegingen. Toch blijkt dat 84% van de cliënten aanzienlijke verlichting heeft van hooikoortsklachten door Medical Taping toe te passen. 

Het antwoord op de vraag hoe dat kan, lijkt vooral te zitten in de kalmerende werking die de tape heeft op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel.  

Uit evaluaties is gebleken dat na een eerste keer tapen direct een positief effect merkbaar is. Door een tweede tape na één week nogmaals toe te passen is gebleken dat de klachten nog verder afnemen. 

Geadviseerd wordt de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape aan te brengen en hiermee te starten vóórdat het hooikoortsseizoen losbarst. De behandeling kan echter ook worden gestart als er al klachten zijn. 

Let op! Het is belangrijk dat de huid rondom de plek waar getaped gaat worden schoon en vetvrij en geschoren is


(*)Je kunt een losse afspraak voor gewrichts- of spiertaping bij mij inplannen b.v. op advies van je fysiotherapeut of huisarts. Hiervoor boek je eenvoudig een losse afspraak in mijn online agenda. 

Taping kan ook onderdeel zijn van het herstelgerichte behandelplan dat we samen opstellen. Heb je interesse in herstelgerichte behandeling? Kies in dat geval voor een intake gesprek.